Bewerkingen

 

Naast het leveren van ruw hardhout kunnen wij de volgende bewerkingen voor u uitvoeren:

Drogen

Goed gedroogd hout is de basis van een duurzaam en stabiel eindproduct. Hawo International heeft jarenlange ervaring in het drogen van de meest uiteenlopende houtsoorten. Goed geoutilleerde houtdroogkamers en de juiste begeleiding zorgen voor een optimaal droogproces. Hawo International droogt uw hout op het door u gewenste vocht percentage. Daarnaast adviseren wij u graag voor het bepalen van een goede vochtpercentage voor de juiste doeleinden.

Sorteren

Aan de hand van specifieke voorkeuren kunnen onze bestekzoekers het hout sorteren op basis van de toepassing of een netto specificatie.

Schaven

Door het moderne machinepark biedt Hawo International de mogelijkheid het hout vierzijdig geschaafd aan te leveren en daar waar gewenst het hout te voorzien van ronde kanten of vellingkanten.

Schuren en gronden
 
Hawo International kan alle producten met verschillende verfbehandelingen aanbieden. Zowel voorgegrond als volledig afgewerkt met KOMO verfapplicatie behoort tot de mogelijkheden. Met de komst van watergedragen verfsystemen komen de houtvezels eerder omhoog. Hierdoor krijgt het hout na de eerste grondlaag een ruw oppervlak. Het is daarom verstandig om tussen de twee grondlagen te schuren. Na het tussenlaags schuren kan het product met elke soort verf in elke kleur worden geschilderd, tot het punt dat u het product nog maar één keer hoeft af te lakken.
 
Zagen
 
De ruwe maten kunnen wij herzagen in de door u gewenste afmeting.
 
Korten
 
Aan de hand van een netto specificatie kan er haaks op netto lengte worden afgekort.
Dit gebeurt veelal in combinatie met vlakken en strijken. Ook het korten van glaslatten, inclusief het bossen per onderdeel, behoort tot de mogelijkheden. Daar waar gewenst kunnen wij ook afkorten onder een door u gewenste hoek (schuin korten).

 

Profileren

Projectspecifieke modellen kunnen wij met onze moderne en geavanceerde profileerbanken in een grote verscheidenheid aan houtsoorten voor u produceren.